Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy

Migreren naar Microsoft Office 2016

goede informatie vooraf bespaart tijd en problemen

Als onderdeel van Microsoft Office 365 heeft Microsoft vorig jaar Microsoft Office 2016 geintroduceerd. Feitelijk is het gebruik van Microsoft Office 2016 één van de vele functies die bij een Microsoft Office 365 licentie kan worden aangezet of uitgezet.

Bedrijven die nu willen migreren van een oudere Microsoft Office versie naar Microsoft Office 2016 moeten zich realiseren dat in Microsoft Office 2016 veel functies aanwezig zijn die gebruik maken van de Microsoft Office 365 cloud omgeving. Medewerkers die gebruik maken van Office 2016 worden hier direct mee geconfronteerd bij het werken met de nieuwe Office omgeving. Bij het opslaan van bestanden bijvoorbeeld vanuit Word of Excel wordt de medewerker de mogelijkheid geboden om bestanden direct op een SharePoint omgeving of op Microsoft's OneDrive op te slaan. Maar wat nu wanneer de organisatie nog geen gebruik maakt van SharePoint of OneDrive? Zijn deze extra opslagmogelijkheden dan nog wel zo praktisch? 

Wij merken dat bovenstaande situatie voor veel bedrijven een extra overweging zou moeten zijn om voorafgaand de beslissing om te migreren naar Microsoft Office 2016, zich eerst goed te laten informeren over de mogelijke gevolgen voor de organisatie.

Het Opleidingscentrum Waddinxveen helpt bedrijven bij Microsoft Office migratietrajecten door het verzorgen van consultancy, het geven van presentaties en trainingen voorafgaand een daadwerkelijke migratie. Doelstelling is om de migratie zo vlekkeloos te laten verlopen en ervoor te zorgen dat medewerks snel de nieuwe Office omgeving op een efficiënte wijze kunnen gebruiken.

Bel één van onze adviseurs voor meer informatie: 0182 - 62 00 52