Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy


Uw Bitcoin/Crypto portefeuille bijhouden in Microsoft Excel

Meer dan 150 verschillende crypto koersen, direct automatisch gedownload, zonder gebruik van apps of invoegtoepassingen

Bitcoin cryptocurrency De laatste tijd worden we in het nieuws overspoeld met berichten over de Bitcoin. De waarde van de Bitcoin is alleen het afgelopen jaar al flink gestegen tot een waarde van ongeveer € 43.000 op dit moment. Door alle media-aandacht kopen veel mensen wereldwijd Bitcoins waardoor de waarde van de Bitcoin sterk blijft oplopen. Sommige analisten verwachten dat de Bitcoin kan doorstijgen tot een waarde van € 100.000.

De waarde van Cryptocurrencies wisselt continue en kent grote fluctuaties. Om exact de waarde van uw Cryptocurrency bij te houden hebben wij een eenvoudig Microsoft Excel werkblad gemaakt waarin u gemakkelijk zelf uw Cryptocurrencies kunt bijhouden. Op deze manier willen wij u laten zien wat voor toepassingen er mogelijk zijn met Microsoft Excel. In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt om vanuit Excel koersdata op te halen van een webpagina.

Hoe werkt het?
De oplossing die wij gemaakt hebben maakt gebruik van de mogelijkheid om Excel de waarde van 150 Cryptocurrencies via het Internet te laten downloaden. Via het lint bovenaan het programma kan je via het tabblad "Gegevens" kiezen voor de optie "Van het Web". Via een hyperlink kan een koppeling gelegd worden naar een webpagina van een willekeurige website, waarop bijvoorbeeld een tabel staat met koersgegevens. Deze koersgegevens uit de betreffende tabel wordt iedere 5 minuten automatisch opnieuw gedownload naar het tabblad "import_koersen". Via de knop "Eigenschappen" kan je zelf bepalen om de hoeveel minuten een nieuwe download moet plaatsvinden. LET OP: Zorg dat je in het tabblad "import_koersen" in de tabel staat om de knop Eigenschappen actief te maken.

In het tabblad "Crypto" kan de waarde van jouw eigen crypto currencies bijhouden. In de gele cellen voer je het aantal Bitcoins in dat je bezit en de aankoopwaarde en de datum waarop je deze crypto's hebt gekocht. Op basis van deze gegevens en de actuele koers wordt dan automatisch berekend wat je totale winst of verlies is. 

In het tabblad "Watchlist" staat een tabel waarin je interessante Cryptocurrencies kan bijhouden en beoordelen.

LET OP: De crypto markt beweegt erg snel. In één dag kan het snel omhoog gaan met de koersen. Maar wat snel omhoog gaat kan ook weer zomaar ineens afgelopen zijn waardoor alle koersen weer snel inzakken. Beleg dus met gezond verstand en gebruik hiervoor alleen geld dat je kunt missen!!

LET OP: nieuwe versie maart 2021 beschikbaar. Regelmatig plaatsen wij nieuwe updates van de Bitcoin monitor. Deze Excel oplossing bevat geen macro's of andere add in software. Het downloaden en het gebruik van deze oplossing is op eigen risico. Het Opleidingscentrum is op geen enkele wijze aansprakelijk voor mogelijke schade of verlies van geld door het gebruik van deze oplossing.

Na het downloaden en het voor de eerste keer openen van het Excel blad wordt direct een download uitgevoerd van de laatste crypto koersen. Je moet de eerste keer handmatig toestaan om deze eerste download uit te voeren. Hierna is dat niet meer nodig. Het downloaden duurt ongeveer een minuut. Als je hier op wacht lijkt het eeuwig te duren, maar heb geduld ;-)

Klik hier om de "Excel Bitcoin Monitor" oplossing te downloaden

Ook gemakkelijker en sneller werken met Microsoft Excel?