Microsoft Office 365
Computeropleidingen &

Consultancy


Uw Bitcoin portefeuille bijhouden in Microsoft Excel met de "Bitcoin Monitor"
Volg nu ook Ethereum - Ripple - Bitcoin - Bitcoin Cash

Bitcoin cryptocurrency De laatste tijd worden we in het nieuws overspoeld met berichten over de Bitcoin. De waarde van de Bitcoin is alleen het afgelopen jaar al flink gestegen tot een waarde van ongeveer € 7.500 op dit moment. Door alle media-aandacht kopen veel mensen wereldwijd Bitcoins waardoor de waarde van de Bitcoin sterk blijft oplopen. Sommige analisten verwachten dat de Bitcoin kan doorstijgen tot een waarde van € 100,000.

De waarde van de Bitcoin wisselt continue en kent grote fluctuaties. Om exact de waarde van uw Cryptocurrency bij te houden hebben wij een eenvoudig Microsoft Excel werkblad gemaakt waarin u uw Cryptocurrency kunt bijhouden. Op deze manier willen wij u laten zien wat voor toepassingen er mogelijk zijn met Microsoft Excel. In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt om vanuit Excel data op te halen van een webpagina. In deze oplossing kunt u naast de Bitcoin ook de waarde van de Ripple of Ethereum volgen.

Hoe werkt het?
De oplossing die wij gemaakt hebben maakt gebruik van de mogelijkheid om Excel de waarde van de Bitcoin via het Internet te laten downloaden. Feitelijk wordt niet alleen de waarde van de Bitcoin gedownload maar een totale webpagina waarop o.a. de waarde van de Bitcoin staat. Deze webpagina wordt iedere minuut automatisch gedownload naar het tabblad "KOERS INPUT". Op het tabblad "MONITOR" staan gegevens die wij ophalen of genereren op basis van de gedownloade gegevens in tabblad "KOERS INPUT". Zo staat er een grafiek met slotkoers, opening, hoogste dagkoers en laatste dagkoers. Ook worden koersen van enkele andere Cryptovaluta weergegeven zoals de Ethereum, Bitcoin Cash (BCC) en Litecoin (LTC).

De werkmap "Excel monitor" is beveiligd. Feitelijk is het de bedoeling dat je in de gele cellen het aantal Bitcoins ingeeft dat je bezit en de aankoopwaarde. Op basis van deze gegevens en de actuele koers van de Bitcoin wordt berekend wat je totale winst of verlies is. Cel G3 geeft jouw winst of verlies weer. Maak je winst dan is deze cel groen, maak je verlies dan wordt deze cel automatisch rood.

Eventueel kan je nog "spelen" met een toekomstige koers van de Bitcoin en direct zien wat jouw winst zal zijn bij deze koers. Wellicht wel zo goed om ook eens een lagere koers in te voeren dan de actuele waarde van de Bitcoin, zodat je ook kan zien wat voor risico je loopt als de koers van de Bitcoin ineens zakt met 30% of zelfs 80%.

Als je zelf aanpassingen wil doen, dan kan je gemakkelijk de beveiliging eraf halen. Het wachtwoord om de beveiliging eraf te halen is "123". Klik op het lint "Controleren" om met de functie "beveiliging blad opheffen" de beveiliging eraf te halen.

Het Opleidingscentrum verzorgt Microsoft Excel cursussen voor bedrijven door heel Nederland. Doelstelling van onze cursussen om bedrijven te helpen om met de Microsoft Office software de dagelijkse werkzaamheden sneller en gemakkelijker te laten verlopen. Door het automatiseren van processen in Microsoft Word, Outlook, Excel of Microsoft Access kan op jaarbasis veel tijd en geld worden bespaard.

LET OP: nieuwe versie maart 2018 beschikbaar. Regelmatig plaatsen wij nieuwe updates van de Bitcoin monitor.


Klik hier om de "Excel Bitcoin Monitor" oplossing te downloaden

Ook gemakkelijker en sneller werken met Microsoft Excel?

Klik hier voor een overzicht van onze Excel cursussen