Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy

Hoe kan ik in Microsoft Excel zoeken naar formules

Het verschil tussen een getal of een formule in een Excel map is moeilijk te zien. Wanneer je met je muis op een lege cel staat is er met geen mogelijkheid te zien of een waarde in een bepaalde cel een ingetypte waarde bevat of dat het een berekening is. Het gebeurt dan ook regelmatig dat mensen per ongeluk een complete formule verwijderen uit een cel terwijl ze in de veronderstelling waren dat ze een getal hadden verwijderd.

Er zijn verschillende manieren om snel te kunnen zien welke cellen in een Excel werkmap een formule bevatten. De meest eenvoudige wijze is door gebruik te maken van de "zoeken en selecteren" functie in het lint Start. 

  • Klik op het Lint START
  • Klik op de knop Zoeken en selecteren (helemaal rechts op het lint) 
  • Kies voor formules
Alle formules in het werkblad worden nu geselecteerd. Het is nu handig om de geselecteerde cellen een kleur te geven, zodat de cellen die een formule bevatten duidelijk opvallen.
Let erop dat je nu niet per ongeluk met je muis klikt voordat je de kleur gekozen hebt, anders "de-selecteer" je de geselecteerde cellen die een formule bevatten!
  • Klik in het Lint START op de knop Opvulkleur om een kleur te kiezen. Kies niet voor een te donkere kleur want dan zie je de waarde in de cel niet meer.
De geselecteerde cellen krijgen nu allemaal de gekozen kleur.

Ook gemakkelijker en sneller werken met Microsoft Excel?