Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy

Snel functies, zoals autosom - gemiddelde - aantal getallen - max - min - gebruiken in Microsoft Excel

Veel Excel gebruikers typen veel formules nog met de hand in. Het is zonde van de tijd om formules handmatig in te typen, terwijl Microsoft Excel dit allemaal al automatisch voor je kan doen.

SOM Functie:
  • klik met je muis het z.g. Sigma teken rechtsboven in het lint Start    of gebruik de sneltoets ALT + = (ALT toets indrukken en het "is gelijk teken" links naast je backspace toets).
  • Wanneer je onder of naast een kolom of rij getallen staat "begrijpt" Excel dat je die getallen met elkaar wil optellen en geeft je gelijk de volledige formule. 
  • Bevestig de formules met een ENTER of klik op het vinkje links van de formulebalk.
    Is de formule niet correct, dan kan je eventueel het "kruisje" aanklikken (links van het vinkje) om de formule te annuleren.
  • De uitkomst van de optelling verschijnt in de cel waarin je de functie hebt ingevoerd


Wanneer je ook nog andere functies, zoals Gemiddelde, Aantal getallen, Max of Min wil gebruiken, dan is het handig op te weten de Autosom knop nog meer functies biedt. Achter het Sigma teken van de Autosom staat namelijk een klein pijltje. Wanneer hierop klikt dan verschijnen nog een viertal extra functies: Gemiddelde, Aantal getallen, Max en Min. Deze functies zijn net zo handig te gebruiken als bij de SOM functies. Een kwestie van op de goede plek staan in je rekenblad en kiezen voor de goede functie.

Staat de functie die je nodig hebt er niet bij, klik dan op "Meer functies" om verder te zoeken naar de functies die je nodig hebt.

 

Ook gemakkelijker en sneller werken met Microsoft Excel?