Microsoft Office 365
Computeropleidingen &

Consultancy

Tips en Tricks

Sneller en gemakkelijker tekst opmaak wijzigen in Microsoft Word - vet - cursief - onderstrepen - sneltoetsen

Veel Microsoft Word gebruikers slepen met de muis over tekst om een selectie te maken en hierna het geselecteerde woord vet of cursief cursief te maken. Maar het selecteren van het woord is helemaal niet nodig en zorgt alleen maar voor veel overbodige muisbewegingen. Microsoft Word snapt wel dat wanneer je met je muiscursus in een woord staat dat je het hele woord bedoeld. M.a.w. het selecteren van een woord hoeft niet wanneer je de opmaak van een enkel woord wil wijzigen.
  • Klik met je muis één keer op een woord en kies hierna voor de sneltoets CTRL+B (vet),
je zal zien dat het hele woord nu vet is. Kies je hierna nog een keer voor CTRL+B dan zal je zien dat je het woord niet meer vet is. De sneltoets CTRL+B werkt net als een aan/uit knop je kan vet aanzetten of juist weer uitzetten. 
  • Probeer dit ook eens voor de sneltoetsen CTRL+I (cursief) en CTRL+U (onderstrepen). Eventueel kan je ook combinaties kiezen. Dus CTRL+B in combinatie met CTRL+U maakt het woord vet en onderstreept.
In plaats van het gebruik van de sneltoetsen kan je natuurlijk ook je muis gebruiken om te kiezen voor Vet, Cursief of Onderstrepen.

Ook gemakkelijker en sneller werken met Microsoft Word?

Klik hier voor een overzicht van onze Word cursussen