Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy


Hoe kan Microsoft 365 uw organisatie helpen kosten te besparen?

samenwerken, thuiswerken, eenvoudiger beheer, kosten besparen


Microsoft 365 is het productiviteitsplatform van Microsoft. Het is een cloud-service, waarbij Microsoft het technisch beheer regelt en organisaties per gebruiker een abonnement afnemen. Microsoft 365 is via het Internet overal bereikbaar en kan vanaf ieder apparaat gebruikt worden. Voor smartphones en tablets zijn specifieke apps beschikbaar om de gebruikerservaring op ieder apparaat zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Het platform bestaat uit een groot aantal ‘applicaties’ die met elkaar verbonden zijn. Verschillende van deze applicaties zijn kant-en klare ‘apps’ zoals de Outlook tools en de Office suite, maar ook Teams, Forms en OneDrive zijn direct gereed voor gebruik. Andere applicaties zoals SharePoint, Power BI en PowerApps bieden ieder een eigen set aan bouwstenen die organisaties de mogelijkheid bieden om hun eigen business gerichte oplossingen te realiseren.

Veel van de Microsoft 365 applicaties zijn zowel online als offline te gebruiken. Zo zijn de Microsoft Office programma’s, zoals Word, Excel en Outlook, te installeren op de lokale computer maar kunnen ze ook, zonder installatie, direct vanuit de Cloud worden gestart.

Een aantal doelstellingen van het gebruik van Microsoft 365 zijn o.a.:
 • Kosten efficiency
  Voor één licentieprijs levert Microsoft een platform met diverse applicaties die gemakkelijk te gebruiken zijn en die eventuele bestaande applicaties kunnen vervangen. Door het vervangen van de bestaande applicaties kunnen aanzienlijke kostenbesparingen worden gerealiseerd.
 • Samenwerken
  De mogelijkheden om bestanden met elkaar te delen en via Teams met andere medewerkers te communiceren biedt betere samenwerkingsmogelijkheden.
 • Thuiswerken, anyplace anytime
  Office 365 biedt de mogelijkheid om medewerkers op iedere werkplek te kunnen werken ongeacht of de medewerker werkt op een mobiele telefoon, tablet of laptop.
 • Security & Privacy
  Office 365 biedt diverse tools die uw medewerkers een veilige werkplek garandeert geheel in llijn met de Europese privacy & security wetgeving (AVG).

 Meer weten over Microsoft 365, bel ons voor een geheel vrijblijvende kennismaking.