Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy

Het vernieuwde Microsoft Outlook 365 – nieuwe updates - nieuwe interface - nieuwe functies

Met de introductie van Microsoft 365 heeft Microsoft, al vele jaren geleden, een start gemaakt met de ontwikkeling naar een volledige werkplek in de Cloud, waarbij programma’s niet meer lokaal geïnstalleerd staan maar alleen nog vanuit de Cloud te gebruiken zijn


De gevolgen van deze ontwikkeling worden steeds duidelijker zichtbaar. De losse Microsoft 365 applicaties die geïnstalleerd staan binnen de eigen werkplek, zullen steeds meer gaan lijken op de Microsoft 365 Web apps die nu al beschikbaar zijn, zoals Word online, Excel online en Outlook online. Uiteindelijk zullen de geïnstalleerde Microsoft 365 applicaties binnen de lokale werkplek verdwijnen en één geïntegreerd geheel vormen met de Microsoft 365 Cloud omgeving.

Deze wijzigingen hebben niet alleen gevolgen voor de look & feel (interface) van de programma’s, maar ook voor de functionaliteit van de programma’s en de manier van werken met de nieuwe Microsoft 365 omgeving. Voor veel werknemers die al vele jaren de Microsoft 365 programma’s gebruiken, zal de nieuwe update naar Microsoft Outlook dan ook een behoorlijk grote stap zijn.

Outlook menu links boven
Outlook gebruikers zijn in de afgelopen maanden alvast geconfronteerd met de eerste wijzigingen in de bestaande Outlook omgeving. Zo is het Outlook menu van linksonder in het scherm verplaatst naar linksboven in het scherm, op dezelfde plek als in Teams. Was het in de “oude versie van Outlook” nog mogelijk om het menu weer terug te plaatsen naar de oude vertrouwde plek links onderin het scherm, in de nieuwe Outlook staat het menu definitief linksboven in het scherm, en is het niet meer flexibel te verplaatsen.

Hybride werken in de agenda van het nieuwe Outlook - thuis of extern werkenBestaande functies op andere plek
Ondanks het feit dat Microsoft heeft geprobeerd om de bestaande Outlook functionaliteit in de nieuwe versie te behouden, zitten veel bekende functies op een andere plek binnen de nieuwe interface. Werknemers zullen daarnaast steeds vaker geconfronteerd worden met nieuwe online functionaliteit, zoals o.a. Microsoft ToDo, de vroegere Taken-functie binnen Outlook, die nu buiten Outlook om, via een browser gepresenteerd wordt.

Uitdaging
Het zal voor veel werknemers bij bedrijven een uitdaging worden om, naast de bestaande applicaties binnen de eigen werkplek, de Microsoft 365 strategie te volgen. Wijzigingen volgen elkaar in snel tempo op en worden vaak automatisch doorgevoerd op de werkplek bij de werknemer. 

Training
Werkgevers zullen ervoor moeten zorgen dat hun werknemers op de hoogte blijven van de ontwikkelingen die Microsoft momenteel doorvoert. Het volgen van gerichte trainingen zal voor veel werknemers de enige mogelijk zijn om bij te blijven met de huidige ontwikkelingen. Werknemers zullen een goede basiskennis moeten hebben van het werken met Microsoft 365 in de Cloud en hoe om te gaan met Teams, SharePoint en OneDrive.

Zelf een kijkje nemen naar de nieuwe Outlook versie?
Links bovenin het Outlook scherm vind je de optie “De nieuwe versie van Outlook uitproberen”. Door het knopje naar rechts te schuiven, wordt de nieuwe versie van Outlook ingeschakeld. Dit heeft geen consequenties voor je email of agenda, je raakt geen data kwijt. Wil je weer terug naar de Oude Outlook versie, schuif dan het knopje weer naar links.

Training “Werken met het vernieuwde Microsoft 365”
Wil je jezelf alvast voorbereiden op de nieuwe Outlook versie, volg dan onze training “Werken met het vernieuwde Microsoft 365”. Deze korte interactieve training is voor groepen medewerkers van bedrijven online of op locatie te volgen.

Bel ons op 0182-620052 voor meer informatie over het gebruik van het nieuwe Microsoft 365 binnen uw organisatiie.