Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy

Microsoft Power BI

Breng uw bedrijfsgegevens tot leven, bouw uw eigen dashboards

Veel bedrijven gebruiken Microsoft Excel om inzicht te krijgen van bedrijfsprocessen. In veel gevallen wordt er nog gebruik gemaakt van de functie AutoFilter om uit export uit bijvoorbeeld een financieel systeem rapportages te maken. Sommige bedrijven zijn een stapje verder en maken gebruik van draaitabellen en draaigrafieken om bedrijfsgegevens te visualiseren. Het probleem dat bedrijven hierbij nog steeds ervaren is het feit dat het moeilijk is om grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen te koppelen met Microsoft Excel.

In Excel 2010 bood Microsoft een add-in binnen Excel, gebaseerd op technologie die ook in Microsoft Access gebruikt wordt: Power Pivot. Met Power Pivot is het mogelijk om op een gemakkelijke wijze verbindingen te maken met meerdere tabellen. Door het leggen van relaties tussen deze tabellen kunnen gegevens gemakkelijk worden gebruikt voor diverse rapportages. Later zijn er nog enkele andere add-in's door Microsoft beschikbaar gemaakt, zoals Power Query, Power View en Power Map.

Office 365

In Microsoft Office 365 worden de losse add-in's als een geintergreerde oplossing aangeboden. De integratie met Excel en Office 365 en de visualisatiemogelijkheden maken de drempel voor gebruikers zo klein mogelijk om zelf met BI aan de slag te gaan.

Binnen Office 365 kunnen Power BI-sites worden aangemaakt om rapportages te presenteren. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan de beschikbare datasets in een natuurlijke taal middels Q&A.Power BI desktop

Microsoft Power BI Desktop is tevens als een zelfstandige applicatie die gratis te downloaden. Power BI Desktop biedt geavanceerde query, modelleren en rapport functionaliteiten die u in staat stelt om data modellen te bouwen, rapporten te maken en uw werk te delen via de Power BI-service. Ook al bent u onderweg en wilt u uitgebreide, interactieve rapporten maken, Power BI biedt u de tools die u nodig hebt. Blijf in contact met uw gegevens vanaf elke locatie en op elk moment met de Power BI suite van apps.

Power BI Desktop is gratis en je hebt Microsoft Excel niet nodig om ermee te kunnen werken. Het vervangt (of vult aan) de bestaande Microsoft Power BI (Business Intelligence) plugins voor Excel.

Power BI Desktop draait lokaal (op uw PC). Alles wat u hebt ontwikkeld kunt u uploaden naar PowerBI.com zodat uw dashboards ook voor andere medewerkers binnen uw organisatie zichtbaar zijn.

Klik hier om Power BI Desktop te downloaden