Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy


BTW berekenen met Microsoft Excel

Een handige Excel oplossing om snel exclusief en inclusief BTW bedragen te berekenen

Het berekenen van BTW is een dagelijkse handeling voor bedrijven. Zo heeft u als ondernemer te maken met de btw. U betaalt over uw omzet BTW  aan de belastingdienst. Meestal berekent u deze BTW aan uw klanten. Van de inkopen en kosten die u maakt, kunt u de btw aftrekken. De overheid heft op de verkoop van diensten of producten een belasting: omzetbelasting (BTW) - ook wel 'belasting over de toegevoegde waarde' genoemd. Het hoge tarief van 21% btw wordt gegeven op de meeste producten en op de meeste diensten. Het lage tarief van 6% btw geldt o.a. voor levensmiddelen en boeken.

Wij hebben in Microsoft Excel een eenvoudige Excel werkmap gemaakt waarmee u snel en gemakkelijk de BTW kunt berekenen over bedragen.

Hoe werkt het?
De oplossing die wij gemaakt hebben geeft u de mogelijkheid om bedragen om te rekenen van exclusief BTW naar inclusief BTW en andersom. Ook is het mogelijk om snel te berekening om te zetten van 21% naar 6% BTW.

Als je zelf aanpassingen wil doen, dan kan je gemakkelijk de beveiliging eraf halen. Het wachtwoord om de beveiliging eraf te halen is "123". Klik op het lint "Controleren" om met de functie "beveiliging blad opheffen" de beveiliging eraf te halen.

Het Opleidingscentrum in Boskoop verzorgt Microsoft Excel cursussen voor bedrijven door heel Nederland. Doelstelling van onze cursussen om bedrijven te helpen om met de Microsoft Office software de dagelijkse werkzaamheden sneller en gemakkelijker te laten verlopen. Door het automatiseren van processen in Microsoft Word, Outlook, Excel of Microsoft Access kan op jaarbasis veel tijd en geld worden bespaard.


Klik hier om de "Excel BTW werkmap" te downloaden