Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy

Pdf-data overzetten naar Excel

Eén van onze klanten belde ons met de vraag of wij konden helpen bij het omzetten van een pdf met productgegevens naar Excel. De klant had al berekend dat het overtypen van de 6000 productgegevens door een uitzendkracht ongeveer 2-3 maanden in beslag zou nemen. De kosten zouden dan ruwweg € 15.000 bedragen en dan is het natuurlijk nog maar de vraag of de betreffende uitzendkracht alle 6000 productnummers foutloos zou over typen ;-)

Het komt wel vaker voor dat gegevens door bedrijven worden ontvangen als een pdf. Software blijkt niet altijd een knop te hebben “exporteren naar Excel” maar soms enkel een knop “opslaan als pdf”. Het overzetten van pdf-data naar Excel is niet altijd even gemakkelijk. Vaak is het nog wel mogelijk om de pdf-data te selecteren en met knippen en plakken in Excel te krijgen. Alle data staat dan echter in één kolom inclusief allerlei vreemde “opmaaktekens” die geen onderdeel zijn van de eigenlijke data. Hier begint dan de kracht van Excel zijn werk te doen. Door het gebruik van functies kan bulk-data in enkele seconden worden omgezet van “onwerkbare data” naar “goed te gebruiken data”.

De betreffende klant was dan ook heel blij met onze oplossing die binnen enkele minuten de 6000 productgegevens, inclusief productnummers foutloos omzet naar bruikbare Excel data. De investering in deze oplossing was daarbij ook nog eens vele malen lager dan de kosten van het inhuren van een uitzendkracht. Daar komt dan nog bij dat de door ons gemaakte oplossing hergebruikt kan worden wanneer weer nieuwe gegevens via pdf wordt aangeleverd.

Het Opleidingscentrum helpt bedrijven bij het automatiseren van de kantooromgeving. Handmatige handelingen kosten veel tijd en zijn foutgevoelig en moeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Door op een efficiënte wijze gebruik te maken van de Microsoft Office software kunnen dagelijkse handelingen gemakkelijker en sneller uitgevoerd worden. Op jaarbasis kan hierdoor veel tijd bespaard worden.

Wilt u weten of wij ook uw bedrijf kunnen helpen met het verder automatiseren van uw kantooromgeving, bel ons dan geheel vrijblijvend op: 0182 - 62 00 52.