Microsoft Office 365
Computeropleidingen &

Consultancy

Wat is Microsoft Teams

Microsoft Teams is een nieuwe manier van samenwerken binnen een team. Denk hierbij aan het samenwerken aan documenten en snel kunnen communiceren met je team. Zo werk je samen in dezelfde set documenten, kijk je naar dezelfde planning, werk je met dezelfde set aantekeningen. Je communiceert via chat, vergaderingen of (video-)gesprekken.

Microsoft Teams integreert uitstekend met andere Microsoft Office 365 programma’s zoals Word, PowerPoint en Excel en maakt tevens gebruik van de mogelijkheden van SharePoint. Het uitwisselen van bestanden vanuit één interface wordt hierdoor zeer eenvoudig.

Met Microsoft Teams delen werknemers een “werkruimte”, wat in wezen een gemeenschappelijke digitale omgeving is die is toegewijd aan het project. Door gemakkelijk samen te werken met andere medewerkers verloopt het uitwisselen van informatie tussen de teamleden snel. Belangrijke bestanden zijn direct toegankelijk vanuit de werkruimte, zonder tijdrovende zoekopdrachten. Via chat of videoconference kunnen de medewerkers met elkaar communiceren.

Teamspirit

Microsoft Teams helpt de medewerkers om samen te werken met collega’s en spoort de medewerkers aan om met elkaar tot een betere oplossing te komen. Doordat de medewerkers op een eenvoudige wijze informatie met elkaar kunnen delen blijken eenvoudige ideeën uit te kunnen groeien tot volwaardige oplossingen. Het maakt in principe niet uit dat medewerkers enkel op de hoogte willen blijven van alle gesprekken of dat ze gewoon een grapje met elkaar delen, ze leren op deze manier elkaar beter kennen en werken effectiever samen. Dit is uiteindelijk waar echte teamspirit om draait.

Microsoft Teams brengt alles wat nodig is voor een productiever team samen op één plek.

Klik hier voor een korte introductievideo over Microsoft Teams