Microsoft Office 365 Computeropleidingen & Consultancy

Bij mijn nieuwe werkgever kreeg ik een nieuwe laptop maar verder geen enkele uitleg over de werking van mijn nieuwe digitale werkplek.

In de afgelopen 25 jaar dat wij Microsoft trainingen voor bedrijven verzorgen, krijg wij nog zeer regelmatig te horen dat medewerkers geen enkele uitleg hebben gekregen over de werking van hun digitale werkplek. Dat de mogelijkheden van de moderne digitale werkplek de laatste tijd enorm zijn toegenomen door o.a. het werken in de Cloud, denk aan OneDrive, SharePoint en Teams en het gebruik van Artificial Intelligence is duidelijk. Tijdens onze trainingen merken wij echter steeds vaker op dat medewerkers moeite hebben om bij te blijven met de ICT ontwikkelingen op de eigen digitale werkplek.

De vragen die wij tijdens onze trainingen beantwoorden gaan dan ook niet alleen meer over de werking van de Microsoft 365 programma’s, maar steeds vaker ook over de werking van de eigen digitale werkplek in het algemeen:

  • Dat op moderne laptops de “Functietoetsen” bovenaan het toetsenbord alleen nog maar werken in combinatie met de “FN-toets” links onderaan het toetsenbord, is niet voor iedere medewerker even logisch.
  • Dat je met de toets combinatie “Windows” + “L” jouw laptop snel op slot zet is voor veel medewerkers vaak een regelrechte “Eye-opener”.
  • Dat je met de OneDrive app op jouw mobiele telefoon foto’s kunt maken of documenten kunt scannen die dan direct in jouw eigen Microsoft 365 werkplek gebruikt kunnen worden is voor veel medewerkers “onbekend terrein”.
  • Dat je minder zou moeten emaillen maar meer informatie moet delen is voor veel medewerkers vaak nog een brug te ver.

circle_learning_transp.pngHet belang om binnen een organisatie ervoor te zorgen dat alle medewerkers op eenzelfde eenduidige manier leren werken met de eigen Microsoft 365 werkplek is duidelijk:

Hogere Productiviteit per werknemer

Medewerkers die goed getraind zijn in het gebruik van hun digitale werkplek, kunnen hun dagelijkse taken sneller en effectiever uitvoeren. Dit leidt tot een aanzienlijke verhoging van de productiviteit per werknemer. Kennis van efficiënte technieken, zoals het gebruik van OneDrive, SharePoint, en Teams, stelt hen in staat om het maximale uit hun werkuren te halen.

Veilig Werken – privacy & security

In een tijdperk waarin datalekken en cyberaanvallen aan de orde van de dag zijn, is de veiligheid van uw bedrijfsgegevens van het grootste belang. Medewerkers die weten hoe ze veilig kunnen werken binnen de Cloud en begrijpen hoe ze gevoelige informatie moeten behandelen, verminderen significant de privacy- en securityrisico’s voor uw bedrijf.

Het is tijd voor verandering

Door uw werknemers een maatwerk training aan te bieden die de medewerkers helpt om "Efficiënter te werken met de eigen digitale Microsoft 365 werkplek", investeert u niet alleen in de productiviteit en veiligheid van uw bedrijf, maar ook in de tevredenheid en het welzijn van uw medewerkers.

Kijk op onze website of neem contact met ons op, om samen te bespreken, hoe wij ook uw medewerkers optimaal gebruik kunnen laten maken van de eigen Microsoft 365 werkplek.